Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سال 2008 بود که «گَرت کمپ» و «تراويس کلانيک» در يک روز برفي براي گرفتن تاکسي در خيابان‌هاي پاريس به مشکل خوردند. ايده شکل‌گيري «اوبر» از همين‌جا آغاز شد. اوبر امروز در 632 شهر جهان فعاليت مي‌کند و دست‌کم يکي از سه استارتاپ‌ ارزش‌مند جهان است. بزرگ‌ترين سامانه تاکسي اينترنتي دنيا در ايران فعاليتي ندارد اما در کشور ما دو استارتاپ به نام «اسنپ» و «تپ‌سي» (به همراه حدود 20 شرکت مشابه ديگر) تلاش مي‌کنند تا مدل بومي شده‌ آن را اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسنپ و تپ‌سي اکنون به ترتيب در 16 و 10 شهر فعال هستند اما چرا اين دو استارتاپ براي رشد بيشتر پاي خود را بيرون از خاک ايران نمي‌گذارند؟ 
اوبر در جولاي 2009 در سان‌فرانسيسکو کار خود را آغاز کرد. در دسامبر 2011 از مرز آمريکا خارج شد و به پاريس رسيد. در سال 2012 به انگليس رفت و 2013، يک سال انفجاري براي اوبر بود تا کشورهاي مختلف آسيايي و آفريقايي را هدف قرار دهد. در واقع نقطه آغاز فعاليت اوبر در خارج از وطنش، دو سال پس از آغاز فعاليت اين استارتاپ شروع شد؛ همان نقطه‌اي که امروز اسنپ و تپ‌سي در آن حضور دارند. اين در حاليست که در منطقه خاورميانه، چند استارتاپ با کارکرد مشابه در حال افزايش گستره فعاليت خود هستند.
سرويس تاکسي اينترنتي «کريم» (Careem) که در سال 2012 کار خود را در دبي آغاز کرده و يک تجربه ناموفق در ايران هم داشته، امروز در خاورميانه، آسياي جنوبي و آفريقاي شمالي 53 شهر را تحت پوشش خود قرار داده است و در سال 2017 توانست لقب «يونيکورن» يا استارتاپي با ارزش بيش از يک ميليارد دلار را به خود اختصاص دهد.
کريم در عراق، اسنپ و تپ‌سي در خم شهرهاي ايرانکريم به تازگي کار خود را در عراق نيز آغاز کرده و همين مسئله، اين پرسش را به ميان‌ مي‌آورد که چرا اسنپ و تپ‌سي فعاليت‌شان را در کشورهاي همسايه آغاز نمي‌کنند؟ «راشا شيدماهر»، مدير بازاريابي اسنپ در گفتگو با ديجياتو و پاسخ به همين پرسش مي‌گويد: «با وجود اينکه از مجموعه ما دعوت شده است تا در عراق و سوريه کار خود را آغاز کند، اما در حال حاضر چند اولويت ديگر داريم. رسالت اصلي ما آغاز فعاليت در کل ايران است و پس از آن، تضمين کيفيت همين سرويس در داخل ايران. اولويت بعدي، اجراي طرح سفر اشتراکي (Ride Sharing) است که احتمالاً تا پايان سال اجرايي مي‌شود.»
شيدماهر تحريم‌ها و مشکل تبادلات مالي را يکي از علت‌هاي اصلي عدم خروج اسنپ از خاک ايران مي‌داند و خبر مي‌دهد که کار کردن با اين روند، وقت و انرژي زيادي از اسنپ خواهد گرفت، با اين حال وي عنوان مي‌کند که خروج از ايران، احتمالاً در سال آينده يکي از برنامه‌هاي اسنپ است.
اگرچه اسنپ اکنون در 16 شهر فعاليت مي‌کند اما مديربازاريابي اين شرکت اشاره دارد که هرچه شهرها کوچک‌تر مي‌شوند، مقاومت کسب‌وکارهاي سنتي با گسترش فعاليت اسنپ هم بيشتر مي‌شود و اين خود يکي از دلايل عقب ماندن سرويس‌‌هاي حمل‌ونقل هوشمند براي فعال شدن در کل کشور و سپس رفتن به سراغ ساير کشورهاست:
«تا سه ماه آينده تصميم داريم 4 شهر ديگر را به پوشش خود اضافه کنيم. اما هرچقدر به شهرهاي کوچک نزديک‌تر مي‌شويم، هم با کاربران سنتي‌تري مواجه مي‌شويم و هم با کسب‌وکارهاي سنتي که مقاومت بسيار بيشتري دارند. يک نهاد در بابل ابلاغيه‌اي را به تمام آژانس‌هاي تبليغاتي ارائه داده است که بر اساس آن، حق فروش مديا به اسنپ را ندارند. در برخي شهرهاي کوچک بيلبوردهاي ما را آتش مي‌زنند و تبليغاتي بر عليه ما مي‌شود با اين مضمون که چنين شرکت‌هايي غيرقانوني هستند.»
«از اوبر و کريم چيزي کم نداريم؛ ترمز داريم»شيدماهر مي‌گويد که امروز توسط اسنپ به شکل روزانه در کشور حدود يک ميليون سفر انجام مي‌شود و سيستم بار بسيار بالايي را تحمل مي‌کند: «براي حضور در کشورهاي ديگر نياز داريم زيرساخت‌هاي بخش تکنولوژي را تقويت کنيم. امروز سيستم ما واقعا لود بالايي را تحمل مي‌کند و گسترش به کشورهاي اطراف مي‌تواند اين فشار را چندين برابر کند. بدون فکر در مورد زيرساخت‌ها، انجام اين‌کار نتايج منفي دربرخواهد داشت ولي افق اسنپ را به اين شکل مي‌بينم که به‌زودي وارد بازار منطقه‌اي خواهد شد. با اين حال ترجيح ما شروع با يک کشور سطح بالاتر است. کشوري که در آن دغدغه آماده کردن کاربرها را نداشته باشيم چراکه از نظر فني، چيزي از اوبر و کريم کمتر نداريم.»

راشا شيدماهر، مدير بازاريابي اسنپ.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۴۱۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای

به گزارش خبرگزاری مهر، میزگردها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) و با حضور معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای داخلی و خارجی به‌طور رسمی در اصفهان آغاز شد.

قنادی در آیین آغاز به کار میزگردها و پنل‌های تخصصی این کنفرانس‌ها اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در همه سال‌های فعالیت به خدمات‌رسانی گسترده پرداخته و اکنون این سازمان در عرصه‌های گوناگون توانسته خدمات ارزنده‌ای را به هموطنان ارایه دهد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: چرخه سوخت، تولید برق هسته‌ای، رادیوداروها، رادیوایزوتوپ‌ها در صنعت و کشاورزی، گداخت و لیزر از جمله دستاوردها و خدمات صنعت هسته‌ای بوده است.

وی تصریح کرد: همه قسمت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای ایران برای ارایه خدمات به مردم بزرگوار کشور مشغول فعالیت هستند.

قنادی عنوان کرد: فعالیت‌هایی که در سال‌های گذشته و در سازمان انرژی اتمی ایران انجام شده بود، بیانگر موفقیت‌های این سازمان در عرصه علم و فناوری است. با توجه به گستره فعالیت‌ها و بر اساس دستور ریاست سازمان، سند جامع راهبردی در افق ۱۴۲۰ تهیه و تدوین شد که مطابق آن نقشه راه ما برای تولید ۲۰ هزار مگاوات براق هسته‌ای، تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد نیاز در صنعت و کشاورزی و نیز حوزه گداخت و لیزر در ۲۰ سال آینده کاملاً مشخص شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اکنون نیروگاه اتمی بوشهر با تولید یک هزار مگاوات برق هسته‌ای درحال فعالیت است و همچنین چند نیروگاه اتمی نیز در دست ساخت داریم و که مطابق برنامه‌ریزی در موعد مقرر به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی خاطرنشان کرد: در تولید رادیوداروها در سطح منطقه در رتبه نخست قرار داریم و در سطح جهانی نیز از جایگاه خوبی برخورداریم. سالانه یک میلیون نفر از رادیوداروهای تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران استفاده می‌کنند که برای سال‌های آینده، خدمات ما تداوم خواهد داشت.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: شاهد برگزاری سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستیم و مقالاتی که در این رویدادها ارایه شده در اصل آخرین دستاوردهایی است که در عرصه فناوری هسته‌ای در سازمان انرژی اتمی ایران و بعضی کشورها به‌دست آمده است.

وی تصریح کرد: در این رویداد علمی شاهد حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های گوناگون داخلی و خارجی، متخصصان صنعت هسته‌ای و سایر صنایع و.. هستیم و امیدواریم که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها با تبادل اطلاعات بتوانند برای فعالیت‌های هسته‌ای، اقدامات لازم را انجام دهند.

قنادی عنوان کرد: بر اساس فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر و در صنعت هسته‌ای ایران انجام شده به ارایه اطلاعات می‌پردازیم زیرا براین باوریم که تبادل اطلاعات سبب ارتقای علمی در سطح داخلی و جهانی فناوری هسته‌ای می‌شود.

کد خبر 6097937

دیگر خبرها

  • تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی به کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • اعطای وام به کسب و کارهای فعال در سکوهای داخلی
  • اعطای تسهیلات ۵۰۰ میلیونی به کسب و کار‌های فعال در سکو‌های داخلی
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • پاس زیبای سردار آزمون و فرصت سوزی تامی آبراهام در دقیقه 94 بازی رم و یوونتوس / فیلم
  • (ویدئو) فرصت سوزی تامی آبراهام روی پاس سردار آزمون در دقیقه ۹۴